Historie

De geschiedenis van ConvexArchitecten, voorheen ConsortArchitects, begint in 1947. In dit jaar vestigde Ing. Chr. de Heer zich als zelfstandig architect in Rotterdam. Er was in die tijd genoeg te doen, maar door een gebrek aan middelen verliep de wederopbouw trager dan iedereen wenste.

Na ongeveer zeven jaar, in 1954, kwam er een doorbraak naar grotere objecten. Het Haagse Nett en Smit werd overgenomen en zo kwam het bureau in contact met de veilingwereld. De Heer groeide uit tot specialist in nieuwbouw van veilingen en het verbouwen en uitbreiden van bestaande veilinggebouwen. In totaal werden bijna dertig veilingprojecten onder zijn leiding voltooid. Bij grote opdrachten zoals de bloemenveilingen in Aalsmeer en Honselersdijk, werden uitgebreide bouwteams gevormd.

Het bleef echter niet alleen bij veilingcomplexen, want het bureau ontwierp ook een tiental kerken en vijfendertig scholen. In 1977 ging De Heer officieel samenwerken met Jaap Visser en ontstond Architectenbureau De Heer en Visser. Toen in 1982 Visser het stokje overnam, werkten er 62 mensen aan het Kloveniersplein in Rotterdam.

In 1987 trad Bert Beerman toe tot de directie en werd de naam veranderd. Vanaf dat moment heette het bureau Architektenburo Visser en Beerman. Het bedrijf groeide verder door en verhuisde naar het Schouwburgplein.


Bron: Reformatorisch Dagblad, L.J. Ruijgrok, 17 oktober 1987