Distributiecentrum als paviljoen

In opdracht van ontwikkelaar GOlogix B.V. heeft Convexarchitecten een ontwerp gemaakt voor een nieuw distributiecentrum in Oude Tonge.

De logistieke bedrijfsruimten zijn eens onderdeel van het Bedrijvenpark Oostflakkee. Het gebouw heeft een prominente ligging langs de N59 en nabij de snelwegen A29, A59 en A4 (Zuid). Deze weg is een doorgaande route van Zeeland naar de Randstad en geeft tevens toegang tot Goeree-Overflakkee. De locatie ligt hiermee niet alleen gunstig ten opzichte van de importstromen, die via de Rotterdamse haven Europa binnenkomen, en belangrijke transportroutes richting Antwerpen en Duitsland, maar ook vanwege de nabijheid van belangrijke agrifood gebieden. De belangrijke ligging en de omvang van het gebouw vroegen om een geschikte inpassing, zowel op landschappelijk als op gebouwniveau.

In samenwerking met MTD Landschapsarchitecten is het landschapsontwerp tot stand gekomen. Er is gewerkt met bekende elementen uit de omgeving, zoals de lange lijnen van het landschap, bomenrijen en een Zeeuwse haag. De nieuwe bomenrijen langs de oever van de waterpartij geven op specifieke plaatsen doorkijkjes naar het gebouw, waardoor het gebouw zich aan de passant toont. In de gevel van het gebouw zijn groene gevels opgenomen, zodat er een verbinding ontstaat met het groen rondom. Het gebouw presenteert zichzelf als een paviljoen door de toepassing van een plint en dakluifel.

Ontwerp schets
Schets bovenkant
Schets ligging gebouw