Steden groeien en worden geconfronteerd met uitdagingen die inwoners, bedrijven en gemeenten allemaal raken. Degroei van e-commerce zorgt voor continu toenemende logistieke activiteiten in de stad. Naast de praktische uitdagingen die om een oplossing schreeuwen is het onze plicht de C02-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om de stad autoluw te maken en in 2025 van Amsterdam de eerste emissievrije stad te maken.

Daarmee ligt er een logistieke puzzel voor ons: hoe houden we de steeds meer eisende binnenstad logistiek bereikbaar?

Amsterdam Logistic Cityhub heeft Convex architecten gevraagd mee te werken aan een oplossing voor dit stedelijke logistieke probleem. Gelegen aan de snelwegring, het water en de rand van het stadscentrum is een multimodaal logistiek centrum ontworpen dat een bijdrage gaat leveren aan een circulaire stadslogistiek. Een uniek en veelzijdig knooppunt op een toplocatie waar synergie wordt gecreëerd.

Het multimodaal logistiek centrum, de Amsterdam Logistic Cityhub, beslaat 125.000m² flexibel in te delen opslagruimten over 2 lagen uitgevoerd met ca. 175 docks, daarboven ca. 11.000m² flexibel in te delen kantoorruimten in 2 lagen en een parkeergarage rondom het gebouw voor ca. 1000 personenauto’s en 400 bestelbussen.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie.