Nieuwe koelcellen Royal Flora Holland

Convexarchitecten mag Royal Flora Holland al jaren tot haar vaste klanten rekenen. De meest recente samenwerking is het verbouwen van een laad-los gebied in het hart van het veilingcomplex in Aalsmeer tot een koelcel. Op de ‘voor en na’ foto’s (genomen vanaf gelijke positie) is het resultaat van deze verandering goed te zien.

Door toename van de handel en veranderingen in het veilingproces was grote behoefte aan meer gekoelde ruimten. De laad- en losvoorzieningen in het hart het complex waren niet wenselijk meer en zijn naar andere locaties verplaatst.

De 1e fase van de verbouwing is deze week opgeleverd en de 2e fase wordt op dit moment uitgewerkt. De 1e fase van ruim 10.000m2 komt vol te staan met karren vol snijbloemen bij een temperatuur van 8 graden. In de 2e fase komt er een koelcel met een temperatuur van 2 graden.

Je kunt je voorstellen dat het logistieke proces in het veilingcomplex zo min mogelijk wil merken van de (ver)bouwactiviteiten. En dat is een uitdaging voor het hele ontwerp- en bouwteam.

interne verbouwing in Aalsmeer
Aalsmeer