Omgevingsvergunning Vetus Schiedam

DHG heeft eind 2021 een vervallen kantoorgebouw aan de Havenstraat in Schiedam verworven. Met het besluit het gebouw te slopen ontstond ruimte voor een geheel nieuw bedrijfsgebouw op het kavel van 9.000 m².

Vetus, ontwikkelaar van complete bootsystemen, is al bijna 60 jaar gevestigd in Schiedam. Voor de ontwikkeling van het bedrijf was Vetus op zoek was naar een nieuwe bedrijfslocatie. DHG ontwikkelt en realiseert aan de Havenstraat nu een nieuw bedrijfspand volgens de wensen van Vetus. Volgens de planning zal Vetus in 2024 kunnen verhuizen naar het nieuwe pand.

Het ontwerp van het nieuwe bedrijfsgebouw van DHG bestaat uit 5.700 m² bedrijfsruimte, 1.800 m² mezzanine en 1.800 m² kantoren is door Convexarchitecten verder verfijnd en uitgewerkt.

In opdracht van DHG heeft Convexarchitecten de afgelopen jaren meerdere ontwerpen gemaakt voor locaties aan de Havenstraat. Het gaat vooral om herontwikkeling van verouderde bedrijfsgebouwen naar hoogwaardige kantoorpanden en bedrijfsunits. De hier gevestigde bedrijven, zoals Palfinger en Wärtsilä, zijn voornamelijk gericht op de maritieme industrie en daarmee een ideale vestigingslocatie voor Vetus.