Ontwikkeling DHG Smartlog Maasvlakte

Op de Rotterdamse Maasvlakte wordt binnenkort gestart met de bouw van Smartlog Maasvlakte, het 7e Smartlog project van DHG in Rotterdam. Dit nieuwe distributiecentrum, bestaande uit in totaal vijf gebouwen, wordt opgesplitst in 10 DC’s met een totaaloppervlakte van 210.000 m². Een locatie als de Maasvlakte leent zich door de bedrijvigheid perfect voor de ontwikkeling van een pand met deze omvang.

De totale ontwikkeling krijgt een duurzaam karakter. Dit uit zich onder andere in de ca. 170.000 m² zonnepanelen, die de gebouwen gaan voorzien van groene stroom. Daarnaast wordt het pand, met oog op het behoud van het Nederlandse landschap, geclusterd gebouwd. Een dergelijke clustering is door de bedrijvigheid in de haven ook uitstekend op zijn plaats.

Het project wordt gerealiseerd door aannemer Goldbeck. De totale bouwtijd bedraagt vijftien maanden. DC 1 t/m DC 6, met 135.000 m² het grootste deel van het distributiecentrum, wordt in gebruik genomen door Odin Warehousing & Logistics BV: een Nederlandse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in goederen uit het Verre Oosten. De Zwaluw Logistiek B.V., al meer dan 60 jaar specialist in distributie, opslag en overslag gaat de ruim 24.000 m² van DC 7 in gebruik nemen. De overige m², DC 8 t/m DC 10, zijn nog beschikbaar voor de verhuur.