Voorbereiding ontwerp Garak Tower West

In 2011 is ons project Garak Tower East in Seoul opgeleverd. Tijdens de uitwerking van deze toren, is er rekening gehouden met een tweede toren. Aan ons is gevraagd om de plannen voor deze tweede multifunctionele hoogbouw nu verder uit te werken.

In de afgelopen 10 jaar hebben de ontwikkelingen met betrekking tot de uitwerking van plannen enorme stappen gemaakt binnen ons bureau. Het gebruik van Revit en BIM is niet meer weg te denken in onze werkwijze. Om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden op een project als Garak Tower West, hebben wij een BIM (Building Information Modelling) diagram gemaakt. Hierin wordt duidelijk aangegeven welke verschillende modellen zullen worden gebruikt tijdens het ontwerpproces en hoe deze worden gecombineerd om onze eindproducten te kunnen leveren. Hiermee wordt het werkproces in kaart gebracht waardoor we efficiƫnt gebruik kunnen maken van de BIM-omgeving. Dit zorgt voor flexibiliteit in het ontwerptraject en bevordert de samenwerking intern en met derden.

Het overzicht is hieronder te downloaden.

BIM diagram Garak Tower West

De verschillende modellen voor het exterieur, interieur, terrein, constructie en de context worden als aparte modellen opgezet. Hierdoor blijft het behapbaar en voorkom je dat modellen traag worden. Vervolgens worden de modellen allemaal aan elkaar gelinkt met als doel om hoogwaardige 3D presentaties te kunnen leveren op BIM niveau.