In opdracht van DHG hebben wij het nieuwbouwpand, gevestigd aan de Wolgaweg te Rotterdam (Europoort) uitgewerkt. Abird, wat sinds kort onderdeel is van de Boels organisatie, is de gebruiker van het pand. Het pand bestaat uit 3900 m2 hal en 400 m2 kantoor over 2 bouwlagen. Op de aansluitende beveiligde buitenterreinen zijn opslagvoorzieningen voor grote aggregaten en containers, inclusief een wasplaats met vloeistofdichte vloer voor reiniging bovengenoemde apparatuur. Tevens zijn 2 blusbronnen op het buitenterrein gesitueerd welke bij brand voldoende (grond)water leveren.

In de hal bevinden zich magazijnen met hoogbouwstellingen, werkplaatsen, mezzaninevloeren en een expeditie. De expeditie heeft een publieke entree met baliefunctie waar de gereedschappen gehuurd kunnen worden. In de werkplaatsen zijn bovenloopkranen aangebracht.

De kantoren bevinden zich langs de openbare weg waarin naast administratieve werkzaamheden tevens was- en kleedruimtes en een bedrijfsrestaurant zijn ondergebracht.

De hal en kantoor is gebouwd op een onderheide fundering/vloer en een staalconstructie voorzien van sandwich gevelpanelen, aluminium kozijnen en een geïsoleerd stalen dak volgens de laatste eisen van het Bouwbesluit.

De kantoorverwarming is duurzaam uitgevoerd met een VRF systeem i.c.m. vloer- en luchtverwarming. In de hallen zijn direct gestookte luchtverwarmers op een eigen propaangasinstallatie.

Fotografie verzorgd door: BEELD31