WDP/ Burgland The Bay

Een aantal weken geleden zijn wij gestart met de uitwerking van een nieuw groen distributiecentrum. Dit gebouw zal worden gerealiseerd door De Vries en Verburg in opdracht van WDP/ Burgland. De locatie is in hartje industrieel Breda op een prachtig kavel omringd door water.

Gezien de ligging van het gebouw in de stad is de schaal van de architectuur hierop aangepast. Door middel van sprongen in de daklijn en de gevels toont het gebouw een menselijke maat.

De omgeving - Vanwege de bijzondere ligging van het gebouw hebben wij een aansluiting gezocht met het omringende water. Je zal op deze locatie dan ook de mogelijkheid hebben om tijdens de pauze een "rondje eiland" te lopen. De volledige kade zal worden ingezet als wandelpad voorzien van bomen en zitplaatsen.

De gevels - Bij de kantoren is gekozen voor een hoogwaardige duurzame uitstraling. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van houten elementen en een gebouwhoge pergola voorzien van begroeiing. Op de zijgevels zullen rekken worden aangebracht waarmee klimop planten het gebouw zullen vergroenen.

De daken - Over de eerste 24 meter van het gebouw is de hoogte verlaagd. Dit heeft als voordeel naast het besparen van materialen, ook dat er een speelser gebouw ontstaat. De daken worden voorzien van zonnepanelen voor een optimaal duurzaam resultaat.

The Bay heeft een totaal oppervlakte van ruim 48.000 m2. Hiervan is 45.800 m2 bestemd voor opslag en de overige 2.200 m2 voor kantoorgebruik. Dit alles is verdeeld over 6 units die variëren van 5.680 m² tot 7.329 m². Start bouw staat gepland voor Q2 2021.