Presentatie over het Madaster

We merken dat de belangen rond ESG (Environmental, Social and Governance) steeds meer beginnen te leven bij onze opdrachtgevers. Daarom zijn wij als bureau op zoek naar interessante oplossingen om onze werkzaamheden hierop voor te bereiden. Zo kwamen wij uit bij Madaster: hét kadaster voor materialen.

Madaster is een online platform waar gebouwen, inclusief de materialen en producten, worden geregistreerd. Het platform maakt het documenteren van de toegepaste materialen binnen een gebouw eenvoudig en overzichtelijk. Door een score aan de materialen te koppelen, wordt het toepassen van circulaire materialen en de voorbereiding op hergebruik gestimuleerd. Dit alles komt vervolgens samen in een materialenpaspoort van het gebouw. Hierdoor wordt inzichtelijk hoe duurzaam, energiezuinig én efficiënt de elementen in een gebouw zijn en worden gebruikt.

We zijn enthousiast over dit platform en gaan daarom aan de slag met de uitwerking van een pilot. Hiermee kunnen we zien hoe we nu scoren met onze gebouwen en waar de verbeterpunten zitten. Hiervan zullen we jullie in de komende periode op de hoogte houden.