ALC niet zomaar een distributiecentrum

Terwijl de bouw van project Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) gestaag doorgaat, stond het plan de afgelopen weken opnieuw in de spotlight binnen de logistieke wereld. Twee weken geleden werd bekend gemaakt dat het meerlaagse distributiecentrum voor €307 miljoen is verkocht aan het logistieke vastgoedbedrijf CTP.

Dit is de grootste single-asset transactie binnen het logistieke vastgoed in Nederland waar wij met trots een grote rol in hebben gespeeld.

Vanaf het eerste moment zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling op deze locatie. Sterker nog, bij de eerste plannen die zijn gemaakt was er nog niet eens sprake van een dubbellaags distributiecentrum. In de loop van het project werd er steeds meer van de locatie gevraagd, waardoor de ontwerpopdracht complexer werd. Eén van de grootste uitdagingen was het bruikbaar houden van het voorterrein in combinatie met de grote hoeveelheid aan benodigde parkeerplaatsen. Als oplossing hebben wij de parkeerdekken tussen het terrein en het laaddek ontworpen. Dit heeft voor de benodigde ruimte gezorgd op het voorterrein én voor ruim voldoende parkeerplekken.

Zoals CTP directeur Nederland Ralph de Munnik zelf benoemt in een interview met Logistiek.nl, is het gebouw ontzettend goed ontworpen en gemakkelijk opnieuw in te delen. Met een afmeting van ruim 120.000 vierkante meter met 200 laaddocks, deels geschikt voor busjes en vrachtwagens, kan dit plan worden ingedeeld naar elke mogelijke wens van de huurder voor de distributie voor de stad. Dit gecombineerd met de mogelijkheid tot overslag naar het water voor de transport van goederen en personen zorgt voor een ideale locatie om je te vestigen als leverancier van de stad.

Mocht je meer van dit plan willen zien, klik dan hier voor de projectpagina.